O proizvodu
Zemlja porekla: Holandija
Proizvođač: Bouwhuis Enhtoven Holandija
Čuvati na sobnoj temperaturi, dalje od sunca i velike vlažnosti vazduha i stranih mirisa.
Alergen: jaje
Najbolje upotrebiti do: 6.3.2026. godine
Pakovanje
200g, 500g, 800g, 1000g, 1300g i 1500g neto.
Kako se koristi belance u prahu?
Koristi se u kuhinji za pripremu raznih jela i kolača, ali i za pripremu visokoproteinskih napitaka, pudinga itd. Ako se koristi za pripremu kolača – na 100gr belanaca u prahu dodati 700ml vode, umutiti mikserom ili ručno. Sa pripremljenom smešom postupati kao sa svežim belancima, konzumirati sveže, peći ili koristiti za pripremu poslastica, kolača, kao dodatak jelima i sl.
3.5gr belanca u prahu zamenjuje jedno sveže belance.
NUTRITIVNI SASTAV BELANCA (Vrednosti po 100 g)
Makrokompozicija
Čvrste materije (g) >92,0
Energetska vrednost (kcal) 381 (kJ) 1600
Proteini (N x 6,25, g) 84,0
Ukupni lipidi (g) –
Pepeo (g) 5,2
Ukupni ugljeni hidrati (g) –
Vitamini
Biotin (vit B8) (mg) 52
Holin (mg) 9
Folna kiselina (vit B11) (mg) 0,12
Inozitol (mg) 30
Niacin (vit B3) (mg) 0,70
Pantotenska kiselina (vit B5) (mg) 1,9
Piridoksin (mg) (Vit B6) 0,16
Riboflavin (mg) (Vit B 2) 2,2
Tiamin (mg) (Vit B1) 0,09
Minerali
Kalcijum (mg) 77
Hlor (mg) 1326
Bakar (mg) 0,16
Jod (mg) 0,02
Gvožđe (mg) 1,08
Magnezijum (mg) 83
Mangan (mg) 0,05
Fosfor (mg) 168
Kalijum (mg) 1143
Natrijum (mg) 1257
Sumpor (mg) 1241
Cink (mg) 0,91
Amino kiseline
Alanin (g) 4,87
Arginin (g) 4,57
Asparaginska kiselina (g) 8,07
Cistin (g) 2,13
Glutaminska kiselina (g) 10,36
Glicin (g) 2,74
Histidin (g) 1,83
Izoleucin (g) 4,27
Leucin (g) 6,70
Lizin (g) 5,03
Metionin (g) 2,97
Fenilalanin (g) 4,65
Prolin (g) 3,05
Serin (g) 5,41
Treonin (g) 3,58
Triptofan (g) 1,30
Tirozin (g) 3,13
Valin (g) 5,48
Sve vrednosti su posledica prirodnih fluktuacija.
Recenzije
Još nema komentara.